Noterat

Hemvändare

  • 25 okt 2020
  • Information

Vi var tio personer som träffades på Sjömansskolan och utbytte erfarenheter om långsegling och om att återvända till Sverige. Det blev ett givande samtal med nyfikenhet och engagemang för varandras upplevelser. Ett tema var hur värderingar har förändrats efter åren av långsegling, till exempel hur prylar blir mindre viktigt och att det kan bli en frihet att leva på mindre yta och med färre ting omkring sig. Det blev också självklart prat om gemensamma segelvänner, segelområden och diverse utbyte av tips.

Vi talade om möten med människor efter hemkomsten och att det kan bli både givande men även väcka frustration. I bästa fall kan möten bidra till bra samtal om förändring i livet som inte nödvändigtvis behöver vara segling. Avslutningsvis delade alla med sig av nya drömmar om segelbåtar och kända och okända farvatten.

Sven Yrvind på Porto Santo

  • 25 okt 2020

OSK´s hedersmedlem Sven Yrvind har nu seglat sin Exlex från Horta till Porto Santo dit han anlände den 22 oktober. Vid telefonsamtal idag 25/10 berättade han att han hade besvär att gå den första tiden men promenaderna in till staden har fått fart på benen så nu har han repat sig och är vid god vigör. Sven funderar nu på hur han skall ta sig hem till Sverige och jobba vidare med sitt nästa båtprojekt. Han vill gärna komma till OSK och ventilera sina tankar kring kommande båtkonstruktion. Vi får återkomma om detta när vi vet om och när han kommit hem.
Fotograf Laurent Gougeon.

Studiebesök hos North Sails

  • 18 okt 2020
  • Klubbträffar

Onsdagen den 14 oktober tog North Sails på Lidingö emot 18 OSK-are för en genomgång av aktuella segelfrågor för långfärdsseglare. Deltagarantalet var begränsat så att corona-avstånden kunde upprätthållas men besöket kunde även följas av några via Zoom. Anders Lewander på North gick igenom olika segellösningar och gav många värdefulla tips. Det händer mycket på segelfronten med t ex nya material, tekniker för hur segeldukar byggs upp, hur revning av segel kan underlättas, metoder att reparera segel m m.
Tack North och Anders för trevlig kväll på ert loft!

Träff med nya medlemmar

  • 12 okt 2020
  • Information

Den 7 oktober avhölls den traditionella höstträffen med nya medlemmar. 15 medlemmar anslöt till en informations- och diskussionskväll på Sjömansskolan med respektabla corona-avstånd mellan deltagarna. Klubbens omfattande utbud av aktiviteter, kurser m m presenterades av ordförande Claes och programansvarige Tomas varefter deltagarna fick tillfälle att berätta om sig själva, sina långseglarplaner och förväntningar på medlemskapet i OSK. Dessa berättelser är alltid lika inspirerande och spännande att få ta del av. En riktigt trevlig kväll! I april avser vi hålla en liknade träff för nya medlemmar.

 

(Bildmaterial saknas från träffen)

Indonesien = Kärlek

  • 1 okt 2020
  • Gästföreläsning

image: Indonesien = Kärlek

Tack Conny och Carina för er föreläsning i går om er resa som började 20016. Vi fick en snabb inblick hur allt började när ni köpte båten och seglade hem den till Sverige innan äventyret började. Efter det fick vi en bra snabb resumé hur ni tagit er fram till Indonesien...