Noterat

Inplanerade Föredrag Höst 2023

  • 20 aug 2023

Programverksamheten i höst

Då har vi programmet för den första halvan av hösten klart. Som programansvarig är jag glad och tacksam över de önskemål som ni medlemmar lämnat till mig och lika glad är jag för alla medlemmar som ställer upp och berättar om sina upplevelser och erfarenheter.
Gå in och anmäl dig redan idag!

13/9  Förväntningar och farhågor. Linda Lindenau leder en samtalskväll om hur vi hanterar oro ombord. Något som vi väl alla känner igen? En lagom portion oro kan vara bra, då blir man motiverad att se över säkerhetsutrustningen. En väldigt stor oro kan leda till handlingsförlamning. Den som inte är orolig alls, kan ha trängt undan sina känslor, och kanske inte vill lyssna på andras oro.
Linda berättar om sin säkerhetsutrustning, och rutiner och hur hon hanterar oro hos sin besättning som många gånger är oerfaren.

20/9 Dalarö – Kanarieöarna. Birgitta och Lasse berättar om första etappen med Aura som tagit dem från Askfatshamnen till La Palma via Shetland och Skottland.

Det blir en kväll som kommer att handla om överraskande möten i hamnar och hav, segling au pif!

11/10 Oslo - Vesterålen. Under 13 veckor i sommar har May-Lis Farnes seglat sin Blue Swan från Oslo till Vesterålen (norr om Lofoten).

Då den norska kusten, som kanske är världens vackraste, är det en stark rekommendation att komma och lyssna på May-Lis föredrag, inte minst för möjligheten att få se alla bilder av den enastående naturen och djurlivet längs kusten upp till Nordnorge.

18/10 Lithium - en teknisk översikt. Det finns ett stort antal tekniska vägval man har att göra när man ska installera Lithium-batterier.

Då är det klokt att välja en lösning utifrån hur kunnig man själv är och hur man använder sin båt. Jesper Bergsjö har i sin presentation tagit just den utgångspunkten. Jesper kommer dela med sig av sina erfarenheter i samband med byte till Lithium-batterier i sina båtar.

25/10 Nya medlemmar. Alla nya medlemmar välkomnas och ges en introduktion i klubbens verksamhet. Har du själv inte varit med på en sån här kväll är du självklart välkommen även om du inte är helt ny som medlem.

Sensommarträff 2023 26/8-27/8

  • 18 aug 2023

image: Sensommarträff 2023 26/8-27/8

Sensommarträff för alla medlemmar lördag den 26 till söndag 27 augusti i Stockholms skärgård. Vi ses på Söder Långholm mittemot Finnhamn (Lat N 58° 28m,8 och Long O 18° 49,9), på östra sidan av farleden. Kvällen startar med bubbel och snacks på bryggan från 16.00 Det finns ingen plats för gemensam grillning men det kommer att finnas grillkol för de som har grill och kan eventuellt dela med sig av plats på gallret. En godbit till kaffet bjuder också klubben på. Välkommen! Önskar May-Lis Farnes (klubbmästare)

PS kom ihåg att anmäla alla som kommer, alla i varje båt så att vi kan fixa nog bubbel och tilltugg, det finns ingen bastu denna gång.