Inplanerade Föredrag Höst 2023

  • 20 aug 2023

Programverksamheten i höst

Då har vi programmet för den första halvan av hösten klart. Som programansvarig är jag glad och tacksam över de önskemål som ni medlemmar lämnat till mig och lika glad är jag för alla medlemmar som ställer upp och berättar om sina upplevelser och erfarenheter.
Gå in och anmäl dig redan idag!

13/9  Förväntningar och farhågor. Linda Lindenau leder en samtalskväll om hur vi hanterar oro ombord. Något som vi väl alla känner igen? En lagom portion oro kan vara bra, då blir man motiverad att se över säkerhetsutrustningen. En väldigt stor oro kan leda till handlingsförlamning. Den som inte är orolig alls, kan ha trängt undan sina känslor, och kanske inte vill lyssna på andras oro.
Linda berättar om sin säkerhetsutrustning, och rutiner och hur hon hanterar oro hos sin besättning som många gånger är oerfaren.

20/9 Dalarö – Kanarieöarna. Birgitta och Lasse berättar om första etappen med Aura som tagit dem från Askfatshamnen till La Palma via Shetland och Skottland.

Det blir en kväll som kommer att handla om överraskande möten i hamnar och hav, segling au pif!

11/10 Oslo - Vesterålen. Under 13 veckor i sommar har May-Lis Farnes seglat sin Blue Swan från Oslo till Vesterålen (norr om Lofoten).

Då den norska kusten, som kanske är världens vackraste, är det en stark rekommendation att komma och lyssna på May-Lis föredrag, inte minst för möjligheten att få se alla bilder av den enastående naturen och djurlivet längs kusten upp till Nordnorge.

18/10 Lithium - en teknisk översikt. Det finns ett stort antal tekniska vägval man har att göra när man ska installera Lithium-batterier.

Då är det klokt att välja en lösning utifrån hur kunnig man själv är och hur man använder sin båt. Jesper Bergsjö har i sin presentation tagit just den utgångspunkten. Jesper kommer dela med sig av sina erfarenheter i samband med byte till Lithium-batterier i sina båtar.

25/10 Nya medlemmar. Alla nya medlemmar välkomnas och ges en introduktion i klubbens verksamhet. Har du själv inte varit med på en sån här kväll är du självklart välkommen även om du inte är helt ny som medlem.

För samtliga tillfällen: Kaffe och fikabröd finns att köpa till självkostnadspris.  

Föredraget går också att följa via Teams.  

Anmälan gör du som vanligt på hemsidan både för medverkan på Långholmen och deltagande via teams. 

Viktigt om parkering på Sjömansskolan. Det finns ett fåtal platser märkta "Sjömansskolan" mot husväggen och ett par utanför grindarna. Där kan man parkera. På alla andra platser, uppmärkta eller ej, är det inte tillåtet att parkera. Det finns en stor allmän parkering lite västerut under Västerbron.