North Sails

  • onsdag 29 november 2023
  • 19:00

image: North Sails

North Sails – Lidingö

Seglen är båtens motor. De är dessutom förhållandevis kostsamma. Ändå är många långseglare förvånansvärt lite intresserade av sina segel. Varför är det så? Den 29e november träffas vi på North Sails på Lidingö för att fördjupa oss i långseglarens segel.

Frågeställningarna är flera:

  • Sätta ihop, eller snarare anpassa sin segelgarderob för långsegling, Kuttersegel, Wing on wing. Parasail. Många begrepp att reda ut, och vilka är mest rätt för dig?
  • Hur tänker man olika för Medelhavet / Atlantenvarvet eller jorden runt? Vad är det för skillnader, om det är någon skillnad?
  • Underhåll av segel och reparation ombord. Vad behöver man ha för reservdelar med sig för att kunna göra de reparationer som går att göra på havet? Vi kommer att på få se olika konkreta exempel på reparationer som man kan utföra ombord om man har med sig rätt reparationsmaterial.

En seglare med mycket stor erfarenhet av oceansegling är Anders Lewander, segelmakare på North Sails. Anders kommer guida oss genom dessa och andra frågeställningar under en kväll på loftet på Lidingö.

Vilka frågor och funderingar har du inför kvällen hos segelmakaren?
Om du skickar dina frågor till Anders via WhatsApp nummer 076 848 4180 så blir Anders planering av kvällen ännu mer målgruppsinriktad.

Dag:                   29 november

Tid:                    19:00 – 21:00

Plats:                 North Sails, Ängshyddevägen 2, Lidingö

Parkering:
Det finns ett fåtal p-platser vid loftet. Bäst är att parkera vid OKQ8-macken vid den lilla båthamnen med adress Islinge Hamnväg 19, Lidingö, och därifrån promenera 5-10 minuter längs strandpromenaden till Loftet.